Tandverzekering

Iedereen weet dat je best 1 of 2 keer per jaar op tandartsbezoek gaat om je gebit te beschermen. De wettelijke ziekteverzekering dekt echter niet alle tandzorgen, waardoor deze bezoekjes soms hoog kunnen oplopen in kosten. Met een tandverzekering wapen je jezelf hier tegen.

Wat wordt er precies gedekt/vergoed?

Niet elke tandverzekering dekt dezelfde kosten. Meestal worden de kosten van een standaardbehandeling, zoals het jaarlijks tandartsbezoek, vergoed. De meeste tandheelkundige behandelingen komen ook in aanmerking voor een vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van vullingen, kronen of bruggen. Daarnaast zijn er ook plannen die je beschermen bij noodgevallen zoals een ongeval met schade aan de mond en/of tanden.

Wat is de maandelijkse premie voor de tandverzekering?

De maandelijkse premie kan afhankelijk zijn van bijvoorbeeld je leeftijd, of de huidige conditie van jouw gebit. Bepaalde instapvoorwaarden kunnen uitsluitingen of beperkingen bevatten, afhankelijk van de staat van het gebit. Sommige verzekeraars laten je eerst een tandcontrole uitvoeren, dan bepalen ze de hoogte van je maandelijkse bijdrage.

Contacteer ons